Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

L’OMS lamenta la imatge internacional d’Espanya per la gestió de la Covid-19

|

- Publicitat -

La directora de Salut Pública i Medi Ambient de l’Organització Mundial de la Salut (OMS), María Neira, ha lamentat la imatge recollida en els mitjans internacionals sobre la gestió de la pandèmia. Concretament, es fixa en les constants topades entre el Gobierno i la Comunitat de Madrid i ha dit que preferiria veure a Espanya com a exemple de gestió en els titulars dels diaris.

A més, Neira ha admès aquest divendres que fa setmanes que es pregunta “quins són els factors, i per què” la pandèmia a Espanya (que no als Països Catalans) és més greu que en altres països si a l’Estat s’apliquen “les mesures més restrictives”.

Publicitat

En un debat al Nueva Economía Fórum, la directora de Salut Pública de l’OMS, ha remarcat que cal analitzar “de manera crítica i objectiva” el que no s’està fent prou bé i ha reclamat “coordinació, lideratge i organització” sobretot en referència a les constants picabaralles entre Madrid i Moncloa.

Neira ha apuntat, també, a la necessitat de revisar l’atenció primària i fer un bon seguiment dels contactes. “Si falten rastrejadors, que es posin rastrejadors”, ha demanat.

“Tant de bo es pugui detectar quina és la part dèbil (de l’estratègia d’Espanya) i corregir-la com més aviat millor. És fonamental per la tranquil·litat dels ciutadans i també per ser més eficaços”, ha dit.

Et pot interessar  Familiars de les víctimes de la residència de Tremp declaren que el centre va ser "la casa dels horrors" durant la covid
Publicitat

Opinió

Minut a Minut