Dilluns, 27 de juny de 2022 - Edició 1432
La República

L’OMS lamenta la imatge internacional d’Espanya per la gestió de la Covid-19

L’entitat internacional critica la picabaralla entre el Gobierno i la Comunitat de Madrid

Agències 02/10/2020

La directora de Salut Pública i Medi Ambient de l’Organització Mundial de la Salut (OMS), María Neira, ha lamentat la imatge recollida en els mitjans internacionals sobre la gestió de la pandèmia. Concretament, es fixa en les constants topades entre el Gobierno i la Comunitat de Madrid i ha dit que preferiria veure a Espanya com a exemple de gestió en els titulars dels diaris.

A més, Neira ha admès aquest divendres que fa setmanes que es pregunta “quins són els factors, i per què” la pandèmia a Espanya (que no als Països Catalans) és més greu que en altres països si a l’Estat s’apliquen “les mesures més restrictives”.

En un debat al Nueva Economía Fórum, la directora de Salut Pública de l’OMS, ha remarcat que cal analitzar “de manera crítica i objectiva” el que no s’està fent prou bé i ha reclamat “coordinació, lideratge i organització” sobretot en referència a les constants picabaralles entre Madrid i Moncloa.

Neira ha apuntat, també, a la necessitat de revisar l’atenció primària i fer un bon seguiment dels contactes. “Si falten rastrejadors, que es posin rastrejadors”, ha demanat.

“Tant de bo es pugui detectar quina és la part dèbil (de l’estratègia d’Espanya) i corregir-la com més aviat millor. És fonamental per la tranquil·litat dels ciutadans i també per ser més eficaços”, ha dit.