Divendres, 4 de desembre de 2020 - Edició 862
La República

L’OMS impulsa un assaig clínic per comprovar quin tractament és més eficaç contra el coronavirus

L’Estat espanyol participarà en l’assaig, segons ha confirmat l’organització

Avatar
Agències 18/03/2020
El director general de l’Organització Mundial de la Salut (OMS) Tedros Adhanom Ghebreyesus durant una roda de premsa sobre la situació del coronavirus (COVID-2019), a Ginebra, Suïssa, 28 de febrer de 2020. (Horitzontal)

El director general de l’Organització Mundial de la Salut (OMS), Tedros Adhanom, ha anunciat l’impuls d’un assaig clínic per comprovar a nivell mundial quin tractament és més eficaç contra el coronavirus.

“Aquest gran estudi internacional està dissenyat per generar les dades sòlides que necessitem per demostrar quins tractaments són els més eficaços”, ha dit Adhanom en la roda de premsa diària que fa l’organisme per informar de l’evolució del covid-19 a nivell mundial. Segons ha avançat el director general de l’OMS, l’Estat espanyol, França, l’Argentina i l’Iran, entre d’altres, han confirmat que participaran en l’assaig clínic, que tindrà el nom de ‘Solidaritat’.

“Múltiples petits assajos amb diferents mètodes poden no donar-nos l’evidència clara i forta que necessitem per veure quins tractaments ajuden a salvar vides”, ha apuntat el director general de l’OMS, que ha considerat un gran “èxit” que l’assaig amb la primera vacuna hagi començat només 60 dies després que se’n trobés la seqüència genèrica.

Relacionats