Divendres, 1 de juliol de 2022 - Edició 1436
La República

L’obligada declaració de patrimoni dels diputats destapa un milionari de Ciudadanos

El polític taronja rebenta tots els rècords fins ara vistos dins la cambra baixa espanyola

Gerard Sesé 06/06/2019
Marcos de Quinto, multimilionari de Cs

Els diputats electes, a l’inici de la legislatura, estan obligats a presentar una declaració del seu patrimoni per a demostrar que, un cop pleguen, no s’han enriquit gràcies a la seva tasca política, que ha d’estar al servei del poble.

Avui dijous, el Congreso ha publicat gran part de les declaracions de béns dels diputats que, a més, han hagut de presentar el seu currículum i les dades de la seva declaració de la renda, així com omplir 3 formularis diferents: la seva relació de béns i patrimoni; les activitats extraparlamentàries que exerceixen, amb o sense retribució econòmica i els interessos econòmics particulars dels seus últims anys.

Una de les declaracions que ha cridat més l’atenció ha estat la del diputat de Ciudadanos Marcos de Quinto. No fent honor al seu cognom, va de primer i de sobres.

Els informes han aflorat que és multimilionari. Segons han recollit diferents mitjans espanyols, el polític ultra unionista té un patrimoni de més de 50 milions d’euros., rebentant així les xifres vistes fins ara al Congreso. El polític d’extrema dreta ha estat fins fa uns mesos vicepresident mundial de Coca-Cola, on hi ha treballat durant 35 anys i amb un sou, els últims anys, que rondava els 7 milions d’euros anuals.