Dissabte, 15 d'agost de 2020 - Edició 751
La República

Llarena prem l’accelerador i demana el suplicatori al Parlament Europeu contra Puigdemont i Comín

A part de demanar a l’Eurocambra que els suspengui la immunitat, manté les euroordres contra ells

Avatar
Agències 10/01/2020
El magistrat Pablo Llarena, en una imatge d'arxiu

El magistrat del Tribunal Suprem Pablo Llarena, instructor de la causa del procés, ha demanat un suplicatori al Parlament Europeu perquè suspengui la immunitat de Carles Puigdemont i Toni Comín. Així doncs, Llarena els reconeix com a eurodiputats amb immunitat i no podran ser detinguts a la Unió Europea si l’Eurocambra no els la retira.

Tanmateix, el jutge instructor manté les euroordres contra ells i rebutja suspendre-les, per molt que, de facto, queden sense efecte. Llarena també ratifica l’ordre de detenció a l’Estat espanyol i determina que poden ser arrestats en territori espanyol. Segons Llarena, la immunitat no s’aplica a l’Estat perquè són processats i no cal demanar suplicatori per poder-los arrestar a Espanya.

A banda, el magistrat del Suprem demana a la justícia belga que deixi sense efecte els terminis per resoldre sobre les euroordres fins que el Parlament Europeu decideixi sobre els suplicatoris. A primers d’any, Bèlgica ja va suspendre les euroordres contra Puigdemont i Comín.

Relacionats