Edició 2116

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 11 de maig del 2024
Edició 2116

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 11 de maig del 2024

L’independentisme celebra el retorn de Valtònyc i li agraeix la “lluita” feta des d’un exili “injust”

Entitats i personalitats del moviment independentista omplen la xarxa de missatges aplaudint la determinació del raper

|

- Publicitat -

L’independentisme està de celebració: Valtònyc torna a casa després de més de cinc anys d’exili a Bèlgica. Les xarxes socials s’han omplert de missatges d’agraïment per la tasca del raper en la denúncia dels abusos de l’Estat espanyol.

Òmnium Cultural, el president inhabilitat Quim Torra, la consellera Ester Capella o la líder de Junts Laura Borràs, entre altres, han reivindicat el retorn de Valtònyc. “Has patit un exili injust, però no han aconseguit fer-te callar. T’han robat molts anys a casa, però mai han aconseguit prendre’t les conviccions”, ha apuntat Òmnium a la xarxa social X (Twitter).

Publicitat

Per la seva banda, Torra ha escrit: “Ben tornat a casa”. Capella ha apuntat que és una “fantàstica notícia” i ha afegit que això no fa oblidar “el dany causat”, ja que “la prescripció d’un suposat delicte no repara res”. La consellera de Territori també ha compartit: “Sentències injustes i contra la llibertat d’expressió d’un estat de dret de paper maixé”.

Et pot interessar  Emotiu missatge de Puigdemont pel retorn de Valtònyc: "Amb tu tots tornem una mica"

“Persistir no és un camí fàcil, però persistir és el camí”, ha assegurat Borràs i ha afirmat que el preu que ha pagat el raper per fer-ho “és altíssim”. “Però lluitar i resistir com ho has fet ja és vèncer. I guanyant tu, guanyem tots!”, ha conclòs.

L’exconseller de Cultura, Lluís Puig, i qui també ha compartit exili amb Valtònyc ha comentat: “Tornar a sentir la llibertat profundament, endavant”. Des de l’exili, Toni Comín, ha piulat: “Poques coses ens poden fer més feliços, als qui hem compartit tots aquests anys d’exili amb tu, que saber-te a casa. Si algun exili era injust, era el teu; si alguna tornada ens emociona és aquesta”.

També han celebrat la tornada del cantant els exconsellers Josep Rull i Jordi Turull. “Josep, has honorat, com pocs, la causa de la llibertat afrontant un exili amarat de dignitat, de determinació i fermesa”, ha dit Rull, que ha assegurat que el seu testimoni i patiment “no seran debades”. Turull ha valorat la “persistència” de Valtònyc. “La teva lluita ha honorat moltes causes. I només tu saps el patiment de tant temps d’exili”, ha afirmat tot expressant el “goig” d’haver-lo conegut malgrat les circumstàncies en què s’ha produït.

L’eurodiputada d’ERC Diana Riba, ha constatat que és “una alegria immensa” que la “injustícia” que ha viscut el mallorquí “va arribant a la seva fi”. “Gaudeix dels nous temps, Josep, allà d’on mai t’hauries d’haver vist forçat a marxar per la repressió de l’estat”, li ha traslladat Riba també a través de la xarxa social.

Des de la CUP, ho ha celebrat Albert Botran amb aquest missatge: “Torna en Valtònyc! Sis anys d’exili per un delicte, les injúries a la Corona, que continua intacte tot i “els més progressistes de la història””.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut