Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

L’expedient negre de la Guardia Civil segueix creixent: 4 agents condemnats per organització criminal

Van fer entrar a l'Estat haixix valorat 1,23 milions d'euros per Fuerteventura

|

- Publicitat -

La Guardia Civil segueix eixamplant el seu negre expedient. Avui us expliquem que ja es coneixen les sentències del cas Botavara, on cinc guàrdies civils estaven implicats en un delicte de narcotràfic a Fuerteventura i que van ser acusats de pertànyer a una organització criminal.

Dels 13 processats, 5 són agents de la Guardia Civil. Finalment, la Secció Segona de l’Audiència Provincial de Las Palmas condemna per tràfic de drogues a 4 dels agents a penes que oscil·len entre els quatre i els nou anys.

Publicitat

El cas Botavara va suposar un tràfic de haixix valorat 1,23 milions d’euros i que va ser desembarcat a la matinada del 20 al 21 de febrer de 2013, a la platja del Cotillo, al nord de Fuerteventura (Illes Canàries).

Segons l’escrit d’acusació del ministeri públic, l’organització estava liderada pel guàrdia civil José Tomás CM, considerat “cervell” del grup pel fiscal, amb l’ajuda de l’agent Yeray MS. Tots dos comptaven amb la col·laboració d’altres tres membres de l’institut armat a Fuerteventura: Sergio V. R., David D. P. i Daniel Manuel T. D. Per sota d’ells se situen els altres vuit processats.

Et pot interessar  Detenen a Barcelona un presumpte terrorista d'Estat Islàmic
Publicitat

Opinió

Minut a Minut