Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

L’Eurodiputada de l’informe sobre les polítiques autoritàries d’Hongria denuncia que a Espanya hi ha “presos polítics”

Els eurodiputats del PP no van votar a favor de condemnar el règim d'Orbán per fer ús de l'exèrcit

|

- Publicitat -

Judith Sargentini, l’eurodiputada dels Verds que va elaborar l’informe que va provocar que el Parlament Europeu activés l’article 7 per sancionar Hongria per fer ús de l’exèrcit contra la població civil ha assegurat que, tot i que Espanya no és a la llista de països investigats per possible vulneració de l’Estat de Dret, té presos polítics: “En efecte, tenim presos polítics. De fet, un excol·lega meu, Raül Romeva, que va ser molt actiu aquí, és a la presó i estic molt amoïnada per ell. Segueixo la qüestió, vaig ser a Madrid aquesta setmana i espero que el nou govern d’Espanya estigui adoptant un enfocament diferent sobre el tema”.

L’eurodiputada, peça clau perquè Europa actuï contra el règim d’Orbán -és la primera vegada que s’aplica aquest article-, ha demanat al president del Gobierno, Pedro Sánchez, a tenir un “enfocament diferent” sobre els presos i preses polítics.

Publicitat

Una anècdota important

De la votació d’ahir al Parlament Europeu va destacar l’abstenció del PP espanyol, tot i que tres eurodiputats Gabriel Mato, Carlos Iturgaiz i Pilar Ayuso van votar en contra, en la condemna de l’ús militar contra la població d’Hongria. El seu posicionament es va desmarcar de la formació europea, que hi va votar a favor. Potser el fet d’utilitzar la Guardia Civil -cos de naturalesa militar- contra els catalans l’1-O fou un moviment per protegir-se o, per actuacions futures, cobrir-se les espatlles.

Et pot interessar  L'advocat del TJUE dona la raó a Puigdemont i Comín: afirma que l'Eurocambra havia d'acceptar els seus escons des del juny del 2019
Publicitat

Opinió

Minut a Minut