Edició 2091

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de abril del 2024
Edició 2091

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de abril del 2024

L’Eurocambra mou fitxa per enviar una missió a Espanya pels espionatges amb Pegasus

|

- Publicitat -

L’Eurocambra planeja enviar una missió a Espanya pels espionatges amb Pegasus, segons informa eldiario.es. En un primer moment els eurodiputats havien decidit viatjar a Polònia, Israel i Hongria, però després de l’escàndol pel ‘Catalangate’ han decidit ampliar les missions a Espanya i els EUA.

La majoria dels grups ha aprovat per consens incloure aquests dos països, cosa que demanaven des del principi grups com a Verds, Renew (liberals) o Esquerra. La visita seria previsiblement a Madrid i tindria lloc després dels viatges a Polònia, Israel i Hongria, i fins i tot pot ser que després dels EUA.

Publicitat

Podria tornar Puigdemont?

Aquesta visita encara està pendent de formalitzar-se. Tanmateix, obre la porta a un possible retorn del president a l’exili, Carles Puigdemont, que forma part d’aquesta comissió europarlamentària. En una entrevista a Catalunya Ràdio, l’advocat i diputat de JxCat, Jaume Alonso Cuevillas, ja va apuntar que les missions podien facilitar-ho. “Si entra en territori espanyol com a membre de la delegació té tota la protecció d’aquesta condició”, va assegurar.

Et pot interessar  Puigdemont avisa qui va "qüestionar" l'exili que l'opinió de l'advocat general del TJUE mostra que calia "perseverar"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut