Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

L’Estat prepara la maquinària judicial per evitar que Puigdemont sigui eurodiputat

|

- Publicitat -

És una obsessió. Segons apunten mitjans de l’Estat, el Gobierno ja ha manat a l’Advocacia de l’Estat que reuneixi tota la jurisprudència per poder encetar una batalla legal contra el president legítim, Carles Puigdemont, per evitar que prengui possessió de la seva acta com a eurodiputat.

Com apunta Voz Populi, la Secretaría de Estado para la UE ha ordenat preparar tots els arguments legals perquè Puigdemont, si vol prendre possessió del càrrec, hagi de presentar-se a la seu de la Junta Electoral Central, que es troba al Congreso. Una jugada que podria habilitar una possible detenció.

Publicitat

Una tàctica, però, que toparia amb la defensa del president legítim, qui podria recórrer al Tribunal de Justícia de la UE la vulneració de drets polítics en qualitat d’europarlamentari. Davant el xoc legal internacional, i amb els precedents que han acabat en victòria republicana, el Gobierno vol fer front a la batalla judicial amb tot preparat per imposar-se i evitar que Puigdemont gaudeixi d’immunitat.

Et pot interessar  Zapatero espera que Puigdemont torni "amb totes les garanties" fruit d'una aplicació "efectiva i ràpida" de l'amnistia
Publicitat

Opinió

Minut a Minut