Dissabte, 3 de desembre de 2022 - Edició 1591
La República

L’Estat prepara la maquinària judicial per evitar que Puigdemont sigui eurodiputat

El Gobierno mana a l’Advocacia de l’Estat que prepari tota la jurisprudència per poder vetar que el president legítim sigui eurodiputat

Joan Solé 16/05/2019
Carles Puigdemont, a les portes de la Casa de la República / Junts per Catalunya

És una obsessió. Segons apunten mitjans de l’Estat, el Gobierno ja ha manat a l’Advocacia de l’Estat que reuneixi tota la jurisprudència per poder encetar una batalla legal contra el president legítim, Carles Puigdemont, per evitar que prengui possessió de la seva acta com a eurodiputat.

Com apunta Voz Populi, la Secretaría de Estado para la UE ha ordenat preparar tots els arguments legals perquè Puigdemont, si vol prendre possessió del càrrec, hagi de presentar-se a la seu de la Junta Electoral Central, que es troba al Congreso. Una jugada que podria habilitar una possible detenció.

Una tàctica, però, que toparia amb la defensa del president legítim, qui podria recórrer al Tribunal de Justícia de la UE la vulneració de drets polítics en qualitat d’europarlamentari. Davant el xoc legal internacional, i amb els precedents que han acabat en victòria republicana, el Gobierno vol fer front a la batalla judicial amb tot preparat per imposar-se i evitar que Puigdemont gaudeixi d’immunitat.