Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

L’esquerra espanyola adopta l’expressió “Holanda ens roba” per defensar-se de la gestió de la pandèmia

|

- Publicitat -

El nacionalisme espanyol no hi entén de dretes o esquerres. El suposat Gobierno més progressista de la història d’Espanya, el de coalició del PSOE amb Podemos, ha abraçat el discurs que tant ha criticat als independentistes catalans. Dir que “Espanya ens roba” és supremacista, en canvi dir “Holanda ens roba” és denunciar un greuge legítim, segons els partits que formen l’executiu de Pedro Sánchez.

Aquesta és la principal conclusió a la qual s’arriba després de la resposta ultranacionalista del ministre de Sanitat, Salvador Illa del PSC, a un periodista holandès: “els espanyols podem donar més lliçons que no pas rebre-les” en referència a la gestió de la pandèmia i la resposta de la ciutadania de l’Estat.

Publicitat

El periodista holandès preguntava si Espanya es podia plantejar un “desconfinament intel·ligent” com el que s’ha fet als Països Baixos. La resposta, superba i d’un patriotisme caspós, ha estat aplaudit per Podemos. El seu portaveu al Congreso, Pablo Echenique, no només ha dit que la resposta nacionalista d’Illa era “necessària” sinó que per a justificar la gestió de la Moncloa de la pandèmia i atacar al periodista holandès i al seu país ha assegurat que “Holanda ens roba 10.000 milions a l’any amb el dúmping fiscal”.

Queden retratats: el nacionalisme espanyol és idèntic a la dreta i a l’esquerra.

Et pot interessar  ERC i PSOE decideixen aparcar la taula de negociació de governs fins després del 12-M i el 9-J
Publicitat

Opinió

Minut a Minut