Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Les xarxes s’omplen de reaccions a la cleca internacional de l’ONU a Espanya per violar els drets polítics de Puigdemont

Nombroses personalitats de l'independentisme han celebrat el dictamen de les Nacions Unides: "Quan es vulneren els drets d'un representant polític, es vulneren els drets de tots els ciutadans"

|

- Publicitat -

El Comitè de Drets Humans de l’ONU ha esbroncat Espanya per violar els drets polítics del president a l’exili, Carles Puigdemont, en suspendre’l com a diputat el 2018 abans que tingués cap condemna, i sense motius “raonables i objectius”.

El primer a reaccionar a la notícia ha estat, com no podia ser d’altra manera, el mateix Puigdemont, qui ha remarcat que és la primera vegada que les Nacions Unides “defensen els drets polítics d’una persona que és a l’exili”.

Publicitat

L’eurodiputada de Junts, Clara Ponsatí, també ha celebrat la notícia en una piulada a Twitter. “Ho hem dit sempre: quan es vulneren els drets d’un representant polític, es vulneren els drets de tots els ciutadans, els que l’han votat i els que no”, ha reflexionat. “Avui les Nacions Unides ho diuen explícitament. Violar els drets del president és violar els de tots els catalans”, ha afirmat, recordant que des de la iniciativa estatdedret.cat es vol denunciar aquestes vulneracions.

L’Assemblea Nacional Catalana s’ha fet ressò de la condemna a l’Estat per la “repressió i la violació dels drets polítics de Puigdemont en impedir la seva investidura”. “No hi ha aturador fins a aconseguir la independència de la nació catalana”, ha avisat.

El diputat de Junts Salvador Vergés s’ha dirigit directament a l’Estat Espanyol en un missatge. “Hola, España: l’ONU us acaba de condemnar amb tota la contundència per violació dels drets polítics del MHP Puigdemont. L’ONU”, ha escrit. “Se us acosta la derrota definitiva, i serà molt sonada. A totes per la independència”, ha reivindicat.

El diputat de la CUP, Carles Riera, ha recordat que malgrat que “no tothom hi era”, ells sí que van defensar els drets polítics “que mai haurien d’haver estat vulnerats”.

El cap de l’oficina del president Carles Puigdemont, Josep Lluís Alay, ha assegurat que és “cert” que Espanya va violar els drets del president, però que va ser possible “amb la col·laboració necessària d’un bon grapat de polítics catalans rendits a les ordres de la metròpoli”.

“Sembla que Espanya no és la democràcia consolidada i exemplar que volen fer creure a tothom”. Així ha reaccionat el mosso independentista, Albert Donaire. “És un regne d’herència franquista i totalitària”, ha reblat.

Et pot interessar  L'advocat del TJUE es pronuncia dijous sobre el recurs de Puigdemont pel rebuig inicial del PE a donar-li l'escó
Publicitat

Opinió

Minut a Minut