Dissabte, 4 de febrer de 2023 - Edició 1654
La República

Les valoracions al discurs del Rei demostren que Sánchez té totalment domesticat Iglesias

Evita així una primera crisi abans de tenir tancat el Gobierno

Gerard Sesé 27/12/2019
Sánchez i Iglesias signen el preacord per al govern de coalició al Congrés dels Diputats (horitzontal)

Pablo Iglesias i Podemos tenen un llarg historial de tuits, discursos i campanyes electorals on s’han declarat obertament republicans i contraris als Borbons.

És per això que Pedro Sánchez volia evitar una primera greu crisi entre els liles i els socialistes abans, fins i tot, de formar govern i en plenes negociacions amb Esquerra.

El president en funcions espanyol va demanar a Pablo Iglesias que no malparés del discurs de Nadal de Felipe VI. Un text que s’envia als Gobierno perquè sigui supervisat. Una de les decisions socialistes va ser enviar el discurs també a Podemos. Segons explica el Confidencial Digital, el president en funcions va reclamar al seu futur vicepresident que no carregués contra el rei després del seu discurs i que havia de començar a comportar-se ja com a número dos de l’Executiu espanyol.

Dit i fet, Iglesias va ser dòcil i va demostrar que Sánchez el té ben domesticat. El líder de Podemos va mantenir silenci i va ser Pablo Echenique l’encarregat de lloar el monarca assegurant que Felipe VI havia “rectificat” el seu discurs sobre Catalunya i va mostrar un millor “olfacte polític” del que va tenir després de l’1-O.