Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

L’empresa d’un descendent de Franco fa l’agost gràcies a la policia Reial

|

- Publicitat -

L’Estat espanyol torna a demostrar que la transició va amagar sota la catifa la dictadura franquista i, encara, amb el pas del temps en van sortint reminiscències arreu.

En aquest cas li ha tocat al ministeri de Defensa que ha ajudat a propulsar l’empresa Imperium Serveis Globals SL, dedicada a la neteja i vigilància, tal com us vam explicar fa uns mesos.

Publicitat

L’empresa va ser creada a finals de 2014 per Jaime José Martínez-Bordiú Aznar, jove empresari vinculat a la família del dictador Francisco Franco. Ara, s’ha pogut saber que gràcies a les arques públiques va disparar la seva facturació un 71% el 2018, després de convertir-se en contractista de la Guàrdia Reial, el cos militar que protegeix la família reial.

Segons explica elDiario.es, els últims comptes d’Imperium reflecteixen que va facturar 435.206 euros el passat exercici, davant 253.331 euros un any abans i va haver d’augmentar la seva plantilla mitjana de tres persones a 20 efectius. L’empresa va sortir de pèrdues i va guanyar una mica més de 4.000 euros.

Imperium s’havia adjudicat del 3 gener de 2018 el servei de neteja de les dependències de la Guàrdia Reial a El Pardo i el Palau de la Zarzuela, la residència dels reis d’Espanya, per 121.777 euros (més IVA). Aquest import va ser finalment ampliat fins 244.000 euros, després de la pròrroga del servei fa un any. El contracte, la factura pagava el Ministeri de Defensa, va expirar el passat 31 de maig.

Martínez-Bordiú, que en el seu LinkedIn encara es defineix com “director fundador” d’Imperium, està emparentat amb els Franco per via paterna i per via materna, amb els amos de la naviliera Aznar. És nebot d’Alejandro Aznar, marit de Mònica de Oriol (expresidenta del Circulo de Empresarios) i nebot nét de Carmen Franco, l’única filla de Franco, que va morir als 91 anys el 29 de desembre de 2017, cinc dies abans que la empresa s’estrenés com a contractista de l’Estat.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut