Edició 2110

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 05 de maig del 2024
Edició 2110

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 05 de maig del 2024

L’ANC presenta una queixa formal a la Defensora del Poble Europeu per l’informe d’Europol que criminalitza l’independentisme

L'Assemblea demana reparacions i l’obertura d’una investigació al respecte

|

- Publicitat -

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha tramitat una reclamació oficial de mala administració a la Defensora del Poble Europeu després d’haver demanat explicacions a Europol per haver inclòs el moviment independentista català en un informe sobre terrorisme, i haver rebut només una resposta no concloent.

La presidenta de l’Assemblea, Dolors Feliu, va fer arribar una carta a la directora executiva d’Europol, Catherine De Bolle, el passat juliol per mostrar la preocupació de l’entitat pel contingut de l’informe sobre la Situació del Terrorisme a Europa (TE-SAT 2023) i demanar una rectificació. Igualment, Feliu va sol·licitar accés a la informació facilitada per les autoritats espanyoles que suposadament connectava el moviment independentista català amb el terrorisme i va demanar la retirada del contingut criminalitzador i saber quines verificacions havia fet Europol.

Publicitat

A parer de l’entitat, la resposta de De Bolle no aborda cap de les qüestions plantejades i ha decidit recórrer a la Defensora del Poble Europeu per abordar aquesta mala administració.

Després que el govern espanyol demanés a Europol que eliminés el moviment independentista català de la secció de “Terrorisme etno-nacionalista i separatista” a petició de Junts, es va publicar una versió actualitzada de l’informe. Tanmateix, encara apareixia a l’apartat de terrorisme d’esquerres i anarquista. A més, una nova secció sobre “Extremisme” continuava afirmant que “els moviments independentistes català i basc són actualment els més actius i violents dins l’escena separatista espanyola”.

“En descriure el moviment independentista com a violent i incloure’l en un informe sobre amenaces terroristes, Europol està contribuint a la criminalització d’un moviment d’autodeterminació pacífic, legítim i democràtic”, lamenta l’ANC. Finalment, l’Assemblea ha assegurat que farà tot el possible per denunciar la criminalització del moviment independentista català.

Et pot interessar  L'ANC recorre al Tribunal Suprem contra el tancament de la campanya 'Consum Estratègic'
Publicitat

Opinió

Minut a Minut