Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Lambán treu pit i avisa que aniran fins a les “últimes conseqüències” per defensar Aragó al COE

|

- Publicitat -

El president d’Aragó, Javier Lambán, ha fet una intervenció aquest dijous a les Corts aragoneses on ha assegurat que aniran fins a les “últimes conseqüències” per defensar la seva posició per aconseguir uns JJOO d’Hivern igualitaris amb Catalunya i que “exigiran” al Gobierno i al Comitè Olímpic Espanyol (COE) que se’ls respecti.

Lambán ha assegurat que se sent “estupefacte” després que s’hagi sabut que segons l’informe de la Generalitat per una candidatura olímpica, les proves que s’han designat a Aragó en la proposta tècnica, són les que no podria assumir Catalunya. Igualment, ha tornat a criticar que Catalunya faci una consulta per decidir sobre el vistiplau de la candidatura i diu que suposa una “actitud antiolímpica”.

Publicitat

Segons Lambán és “inacceptable” que s’hagi volgut plantejar a Aragó la celebració de les proves olímpiques que Catalunya ha reconegut que no té capacitat de fer per falta d’instal·lacions. En aquest sentit, ha explicat que treballen en el plantejament alternatiu de proposta tècnica —que presenten aquest dijous al COE— i que busca un “repartiment equilibrat” de les proves entre Catalunya i Aragó.

En concret, Lambán s’ha referit novament al fet que hi ha proves que segons la proposta acordada amb el COE es farien a la Molina i Masella, com la de l’esquí de descens, i que creuen que s’haurien de fer a les estacions de Formigal, Candanchú o el Valle de Aragón, perquè “en molts casos són millors que les catalanes”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut