Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

L’Agència Europea del Medicament revisarà si el remdesivir provoca lesions greus als ronyons

|

- Publicitat -

L’Agència Europea del Medicament (l’EMA per les seves sigles en anglès) ha anunciat que revisarà si el remdesivir provoca lesions greus als ronyons de pacients de la covid-19. El comitè de seguretat de l’EMA ha decidit estudiar la toxicitat renal d’aquest medicament per la detecció “d’efectes adversos no desitjats” als ronyons d’alguns pacients. A l’espera dels resultats de l’anàlisi d’aquests casos, l’EMA ja ha avançat que “pot ser necessària una acció reguladora” si es confirma que el tractament provoca danys renals.

El remdesivir va ser el primer medicament a rebre l’autorització comercial “condicional” de l’EMA per tractar la covid-19 amb menys dades clíniques de les habituals perquè van considerar que els beneficis eren majors que els riscos.

Publicitat

En la revisió prèvia a l’autorització, la toxicitat renal es va analitzar amb estudis del remdesivir en animals i ja llavors l’EMA va avisar que calia més informació sobre els efectes del remdesivir en els ronyons. Tot i els casos detectats recentment, l’EMA assegura que de moment no es pot determinar si hi ha una relació causal entre el remdesivir i les lesions. A més recorda, que el virus de la covid-19 també causa aquest tipus de danys, per exemple.

Et pot interessar  Familiars de les víctimes de la residència de Tremp declaren que el centre va ser "la casa dels horrors" durant la covid
Publicitat

Opinió

Minut a Minut