Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

L’advocat de l’Eurocambra diu que Puigdemont, Comín i Ponsatí van accedir a l’escó “probablement de forma il·legal”

|

- Publicitat -

L’advocat del Parlament Europeu, Norbert Lorenz, ha afirmat davant el Tribunal General de la Unió Europea (TGUE) que els eurodiputats de Junts a l’exili —Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí— van accedir a l’escó “probablement de forma il·legal” i que l’Eurocambra “li ho va permetre”.

Lorenz ha defensat el paper del Parlament Europeu durant la segona vista que se celebra a Luxemburg per abordar el recurs presentat per la defensa dels dirigents independentistes sobre la decisió d’aixecar-los la immunitat. En representació de la cambra europea, l’advocat ha recordat que tant Puigdemont, Comín com Ponsatí van poder obtenir l’escó arran de la sentència de Junqueras malgrat no figurar a la llista oficial de candidats que va remetre la Junta Electoral Central (JEC) a l’Eurocambra.

Publicitat

Manca d’imparcialitat

L’advocat Gonzalo Boye ha denunciat la manca d’imparcialitat del president de la comissió d’Afers Jurídics del Parlament (Juri), Adrián Vázquez, de Cs —partit clarament antiindependentista— que va tramitar el suplicatori del jutge del Suprem Pablo Llarena per aixecar-los la immunitat, el març de 2021.

Igualment, ha apuntat que el ponent de la comissió, l’ultraconservador búlgar Angel Dzhambazki, “és membre de Vox i va reclamar en un acte la detenció de Puigdemont”.

Tot i ser evident la parcialitat, l’advocat del Parlament Europeu ha defensat que el comportament de la institució amb els dirigents independentistes va ser “extremadament obert i correcta” i també que la tramitació dels suplicatoris va ser l’adequat.

Et pot interessar  L'advocat del TJUE es pronuncia dijous sobre el recurs de Puigdemont pel rebuig inicial del PE a donar-li l'escó
Publicitat

Opinió

Minut a Minut