Dilluns, 20 de març de 2023 - Edició 1698
La República

L’activista informàtic, a qui la Fiscalia sol·licita 18 anys de presó, demana suport popular

Joel Muñoz està acusat de dany informàtic i revelació de secrets per accions comeses en el marc de l’Operació Catalunya

Carme Garau 02/12/2021

“M’acusen de dany informàtic i revelació de secrets (18 anys) per suposadament haver realitzat accions des d’Anonymous a l’Operació Catalunya contra webs i serveis governamentals, estatals i empreses espanyoles des de l’1-O del 2017 fins al 27-F del 2018”, explica Joel Muñoz, al seu compte de Twitter.

L’activista s’enfronta a una pena superior a la majoria dels líders del Procés per haver accedit sense permís a 41 pàgines web de diferents organismes i entitats, traient a la llum dades de caràcter personal enregistrades i fitxers confidencials.

“Perquè els estats veuen als hacktivistes més perillosos que als terroristes que maten en massa a innocents per motius religiosos, ètnics o ideològics?”, es demana el jove de Vila-rodona. “La resposta és bastant lògica, els hacktivistes fan tremolar les estructures de poder més podrides, atempten contra els privilegis de les cúpules polítiques i estatals, denunciant crims de guerra, la corrupció, el finançament de certes organitzacions i actuant per denunciar tota injustícia”, reflexiona.

Finalment, fa una crida popular i demana difusió del seu grup de suport, creat per donar a conèixer la causa. Segons Muñoz, s’apropa la data del judici, tot i que encara no hi ha data fixa. “Preparem-nos. Visca la terra, mort a l’estat i visca l’anarquia”, ha sentenciat.