Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

La tragèdia continua al Mediterrani: almenys 441 persones migrants hi han mort, la xifra més alta des del 2017

Més de 20.000 persones migrants han mort al Mediterrani en els darrers 9 anys

|

- Publicitat -

L’Organització Internacional per a la Migració (IOM, per les sigles en anglès) xifra en almenys 441 les persones migrants que han mort al mar Mediterrani durant el primer trimestre d’aquest any, la xifra més elevada des del 2017, i que encara no s’acosta a la dada real. L’entitat, de fet, veu molt probable que la xifra final sigui molt més elevada, ja que s’està investigant la desaparició de diversos vaixells. Des del 2014, quan van començar a comptabilitzar-se les morts de les persones migrants que tractaven d’arribar a Europa creuant el Mediterrani, ja són més de 20.000 les que han perdut la vida.

Tal com exposa l’IOM, els retards en els rescats o directament la inacció són les principals causes de la mort de 200 persones durant els primers tres mesos del 2023; d’altra banda, l’organització calcula que hi ha almenys 300 persones sense identificar en algun punt del Mediterrani. L’IOM, amb tot, lamenta que el mal funcionament de les administracions “estigui costant vides humanes” i tem que les morts “s’acabin normalitzant”.

Publicitat

“La persistent crisi humanitària és intolerable”, ha declarat el director general de l’IOM, António Vitorino, qui al mateix temps ha exigit als estats “una major resposta”, segons recull l’ACN. L’organització fa també una crida als governs perquè adoptin mesures contra les xarxes criminals i processin els responsables de voler treure rèdit de la “desesperació” dels migrants.

El missatge de l’Organització Internacional per a la Migració arriba la mateixa setmana que Itàlia ha declarat l’estat d’excepció arran de l’augment de l’arribada de migrants. Segons l’executiu de Giorgia Meloni, el nombre de migrants al país s’ha multiplicat per quatre respecte a l’any anterior.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut