Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

La selecció espanyola jugarà contra un Estat que no reconeix per classificar-se al Mundial

|

- Publicitat -

L’Estat espanyol és l’únic país de la Unió Europea, juntament amb Grècia i Xipre, que no reconeix Kosovo internacionalment com a país independent de ple dret. Ho fa al costat d’altres nacions com Rússia i fent costat a Sèrbia.

Ara, però, s’hauran d’empassar l’orgull patriòtic i jugar contra la selecció de Kosovo durant el camí de la classificació per al mundial de Qatar d’aquest estiu. Això o negar-se a jugar, ja que, si són coherents, no podrien jugar contra una selecció d’una nació independent que no reconeixen. Els motius de la negació a reconèixer aquest nou país dels Balcans són evidents: els problemes territorials d’Espanya amb les ànsies de llibertat del País Basc i Catalunya.

Publicitat

Una situació incòmoda també per Grècia i Geòrgia, dos països més que no reconeixen Kosovo i també son al mateix grup, juntament amb Suècia, que sí que el reconeix.

Tant és l’odi espanyol als kosovars que, fins i tot, l’any 2013 en un partit entre el Reial Madrid i l’Atlètic de Madrid, al Bernabeu, es va desplegar una gran pancarta que deia “Kosovo és Sèrbia”.

 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut