Diumenge, 18 d'abril de 2021 - Edició 997
La República

La selecció espanyola jugarà contra un Estat que no reconeix per classificar-se al Mundial

Es negarà Espanya a disputar un partit amb una selecció que no reconeix legalment?

Gerard Sesé
Gerard Sesé 07/12/2020

L’Estat espanyol és l’únic país de la Unió Europea, juntament amb Grècia i Xipre, que no reconeix Kosovo internacionalment com a país independent de ple dret. Ho fa al costat d’altres nacions com Rússia i fent costat a Sèrbia.

Ara, però, s’hauran d’empassar l’orgull patriòtic i jugar contra la selecció de Kosovo durant el camí de la classificació per al mundial de Qatar d’aquest estiu. Això o negar-se a jugar, ja que, si són coherents, no podrien jugar contra una selecció d’una nació independent que no reconeixen. Els motius de la negació a reconèixer aquest nou país dels Balcans són evidents: els problemes territorials d’Espanya amb les ànsies de llibertat del País Basc i Catalunya.

Una situació incòmoda també per Grècia i Geòrgia, dos països més que no reconeixen Kosovo i també son al mateix grup, juntament amb Suècia, que sí que el reconeix.

Tant és l’odi espanyol als kosovars que, fins i tot, l’any 2013 en un partit entre el Reial Madrid i l’Atlètic de Madrid, al Bernabeu, es va desplegar una gran pancarta que deia “Kosovo és Sèrbia”.