Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

La revista TIME col·loca Puigdemont entre els candidats a guanyar el Premi Nobel de la Pau d’enguany

Assegura que "té possibilitats" i recorda que està a l'exili per no ser empresonat per liderar un referèndum

|

- Publicitat -

Carles Puigdemont té opcions de guanyar el Premi Nobel de la Pau d’aquest 2018 segons publica avui un article de la prestigiosa revista TIME.

Divendres, es farà públic el nom del guanyador, que serà anunciat pel comitè Nobel d’Oslo. El guardó es concedeix cada any a la persona o grup que més ha aprofitat per avançar en la pau mundial. Enguany hi ha 331 nominats al premi, dels quals 216 són individuals i 115 són grups, segons el comitè Nobel. Després de l’any 2016, aquest és el que té més candidatures.

Publicitat

Segons TIME, el procés de selecció “està molt protegit abans de la presentació del divendres” i els candidats no es fan públics però això “no ha impedit que la gent no pugui endevinar qui pot ser”. Així doncs, la revista ofereix una selecció dels seus “favorits” amb l’advertència que el comitè és molt poques vegades previsible en la seva elecció.

La travessa de la revista inclou: Kim Jong-un i Moon Jae-in, el President dels EUA Donald Trump, el Papa Francesc, Raif Badawi, ACNUR, ACLU i Carles Puigdemont.

Segons la publicació, “el líder del referèndum no oficial de la independència catalana del passat octubre ha estat vivint a l’exili a Bèlgica des que va fugir del país per evitar l’arrest de les autoritats espanyoles”. També recorda que “la votació va precipitar una repressió per part d’Espanya que va confiar l’esperança d’una Catalunya independent”. TIME explica que Puigdemont ha estat àmpliament fora de les notícies però que “encara té les seves possibilitats”.

Et pot interessar  Puigdemont "respondrà probablement la setmana que ve" si serà el candidat de Junts al 12-M
Publicitat

Opinió

Minut a Minut