Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

La repressió espanyola no s’atura: Demana 102 anys de presó per 12 independentistes gallecs

|

- Publicitat -

El Bloc Nacionalista Gallec (BNG), EH Bildu i la CUP han demanat aquest dijous l'”absolució” per als dotze independentistes gallecs que seran jutjats entre avui dilluns i dimecres a l’Audiència Nacional, segons la seva opinió, per un “muntatge policial i judicial”.

Representants d’aquests partits, juntament amb Esquerra Castellana, la Coordinadora 25S i l’organització juvenil Yesca, han mostrat la seva solidaritat amb els acusats pertanyents a les organitzacions Causa Galiza i Ceivar en una roda de premsa que han ofert davant el Congrés dels Diputats.

Publicitat

En l’acte ha participat també un dels encausats, Joam Peres, que ha defensat que aquestes dues organitzacions han actuat sempre en “la més absoluta legalitat” i ha rebutjat les acusacions de pertinença a banda armada i enaltiment del terrorisme i la petició d’un global de 102 anys de presó a la qual s’enfronten.

En la mateixa línia s’han pronunciat els diputats Néstor Rego (BNG), Bel Pozueta (EH Bildu) i Albert Botrán (CUP), aquest últim per carta, ja que no s’ha desplaçat a Madrid per les restriccions sanitàries.

No és la primera vegada que l’Estat persegueix l’independentisme gallec recentment. De fet, l’Audiència Nacional va enviar a presó 2 independentistes gallecs per pertànyer a Resistència Galega. Resistencia Galega va ser declarada terrorista en una única i controvertida sentència del 2014, en contra de resolucions judicials i informes fiscals i policials que qüestionen la seva existència.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut