Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

La promesa derogació de la reforma laboral del PP fa trontollar el Gobierno de coalició

|

- Publicitat -

La crisi en el Gobierno ha esclatat després d’una piulada a Twitter de la secretària general d’ Unidas Podemos i ministra de Drets Socials, Ione Belarra, en què demanava una al PSOE “una reunió urgent” de la taula de seguiment de l’acord de coalició.

L’empipament dels morats ha estat provocat per una “ingerència” de Nadia Calviño en la derogació de la reforma laboral, un assumpte que és competència del ministeri de Treball, de Yolanda Díaz. Així doncs, consideren que Calviño s’ha ficat on no la criden en afirmar que les negociacions per a la derogació de la reforma laboral del PP es troben encara en una fase “preliminar” al 12è Congrés de CCOO.

Publicitat

El president de la CEOE, Antonio Garamendi, també ha participat de l’enganxada i ha criticat la reacció d’UP. Ha afirmat que “així és molt difícil treballar” i que veu “lògic” que Calviño opini sobre la reforma laboral perquè és una qüestió que “influeix de forma decisiva en l’economia”.

La portaveu del govern espanyol, Isabel Rodríguez, s’ha afanyat a negar que es tracti d’una crisi i ha assegurat que la coalició gaudeix de “bona salut”, tot i que no és el primer cop que les ministres xoquen.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut