Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

La premsa internacional s’escandalitza amb la decisió del Gobierno d’acabar el confinament dilluns

|

- Publicitat -

La Generalitat fa dies que està demanant al Gobierno espanyol que el confinament ha de daurar encara unes setmanes més per assegurar que la pandèmia pel nou coronavirus no tingui una nova onada d’infeccions. Ara, gràcies a les mesures aplicades fa 20 dies, la corba de contagis s’ha estabilitzat i els hospitals ja no van al límit.

Malgrat tot, les preses del Gobierno a reactivar “feines no essencials” especialment la construcció, pressionat pels lobbies econòmics i financers, ha decidit que aquest dilluns (que no és festiu a Espanya) es posa fi a la quarantena i, a més, es responsabilitzarà els treballadors i a les empreses dels nous contagis.

Publicitat

Una decisió que ha sorprès la premsa internacional com el prestigiós The New York Times que ha dedicat tot un article a les decisions de l’executiu de Pedro Sánchez. “Espanya, l’únic país europeu més afectat que Itàlia per la pandèmia, permetrà que alguns empleats no essencials puguin tornar a treballar dilluns” s’escandalitza el diari que, a més, recorda la posició de l’Organització Mundial de la Salut que ha advertit que “ara no és el moment de relaxar les mesures”.

I és que l’OMS ha destacat avui que aixecar les quarantenes i altres restriccions preses per països afectats per la Covid-19 s’ha de fer de manera gradual i controlada, ja que la fase de descens en casos “pot ser tan perillosa com la d’ascens si no es gestiona de forma adequada”. De fet, citava directament a Espanya com alguns dels països més afectats d’Europa, i ha subratllat que està treballant amb ells en estratègies per alleujar les mesures restrictives de manera “gradual i segura”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut