Divendres, 24 de març de 2023 - Edició 1702
La República

La Policia espanyola admet que va atropellar una menor al carnaval de Pamplona

La noia de 14 anys va patir lesions en ser atropellada per un furgó policial durant la kalejira celebrada el passat Carnestoltes

Redacció 02/12/2020
La menor atropellada per la PN a Navarra | Naiz.eus

La Policia Nacional espanyola ha reconegut que va atropellar una menor a Euskal Herria, concretament a Pamplona. L’atropellament es va produir durant la celebració del carnaval a la capital basca el febrer passat. La jove participava en la kalejira que es festeja pel carrer San Francisco quan van aparèixer diverses dotacions policials. Segons van assenyalar testimonis presencials, un furgó policial la va perseguir pel carrer tancant-li el pas fins que finalment es va produir l’atropellament al carrer Major. Els policies actuants no van reconèixer l’atropellament en les seves declaracions. El citat cos ha reconegut la seva responsabilitat i ha indemnitzat a la menor per la doble fractura de maluc que li va provocar el vehicle policial quan la va encastar contra una paret al carrer Major, segons Naiz.eus.

Tot i la gravetat de les ferides, un cop passat l’atropellament, la menor va ser traslladada a la comissaria de Chinchilla. Finalment i davant les evidents mostres de dolor de la jove, va ser traslladada a l’Hospital de Nafarroa, on va romandre ingressada una setmana, tot i que la curació de les ferides li ha suposat 118 dies en període d’incapacitat, amb 30 d’enllitament o amb dues crosses, i altres 81 dies de perjudici per pèrdua temporal de qualitat de vida, segons l’informe forense.

Per si no fos poc, set joves, d’edats compreses entre els 17 i els 23 anys, van ser portats a declarar a la comissaria després que agents acudissin als seus domicilis a notificar que estaven sent investigats per un presumpte delicte de “desordres públics”.

EH Bildu va demanar explicacions al Parlament de Navarra per la intervenció policial, però el delegat del Gobierno Navarra, José Luis Arasti, es va negar a comparèixer, mentre que a l’Ajuntament de Pamplona, Navarra Suma i PSN van avalar la versió oferta per la Policia espanyola.