Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

La policia belga obre un expedient a Cs per la performance d’Arrimadas a Waterloo

En un comunicat, s'acusa els diputats de Cs d'haver causat "escàndol, un diumenge, sense necessitat legítima i pertorbant la tranquil·litat dels habitants"

|

- Publicitat -

La Policia belga ha iniciat un expedient sancionador contra Cs per celebrar una manifestació no autoritzada i alterar l’ordre públic amb l’acte que va protagonitzar diumenge passat la líder del partit a Catalunya, Inés Arrimadas, davant de la Casa de la República on viu el president legítim de la Generalitat, Carles Puigdemont, a Waterloo.

En concret, el funcionari encarregat del cas ha de decidir ara si actua contra els organitzadors per celebrar una manifestació sense autorització a la via pública “amb aglomeració per obstaculitzar la circulació de vehicles o incomodar els vianants”.

Publicitat

De fet, en declaracions en exclusiva a La República, la policia local de Waterloo ha explicat que “els nostres serveis van ser avisats d’una manifestació no autoritzada el 24 de febrer” a la ciutat. Expliquen que “la policia intervé si cal” i que en aquella ocasió “va prendre nota i va transmetre els seus informes a les autoritats competents” però no decideix sobre les sancions.

Ara és el torn de l’ajuntament de Waterloo que es basarà en la “loi relative aux sanctions administratives communale du 2013.06.24″ pel que fa a les possibles sancions. De fet, en un comunicat, acusa els diputats de Cs d’haver causat “escàndol, un diumenge, sense necessitat legítima i pertorbant la tranquil·litat dels habitants, això a causa d’un grup electrogen en funcionament”.

L’administració local aclareix que l’expedient inclou set infraccions, cinc d’elles per aparcament indegut de vehicles i les altres dues per manifestació no autoritzada i per “escàndol” a la via pública.

Tot plegat podria acabar en una multa. Les sancions previstes per al tipus d’infraccions administratives que s’estudien, en qualsevol cas, serien inferiors a la xifra de 7.000 euros.

Les autoritats de Waterloo descriuen l’acte de Cs com una “petita manifestació” i expliquen que han iniciat el procés sancionador perquè, tot i que “no hi va haver danys concrets ni es va procedir a l’arrest de ningú”, es va tractar d’un esdeveniment per al qual “no es va concedir cap autorització municipal”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut