Dilluns, 27 de juny de 2022 - Edició 1432
La República

La perillosa testoserona de l’exèrcit espanyol pot fer esclatar una greu crisi amb el Marroc

Espanya va exhibir els avions F-18 sobre les Canàries l’endemà que el país nord-africà aprovés estendre les seves aigües territorials

Redacció 27/12/2019

El ministre d’Exteriors del Marroc, Nasser Burita va explicar el diari marroquí “Medias24” les intencions del regne alauita d’ampliar el seu territori marítim i que el Marroc “està en el seu dret sobirà”. Burita comentava que “no hi ha cap malentès” davant les lleis propostes, ja que no busca “anar més enllà” dels seus drets i va recordar que “altres països delimiten el seu espai marítim sense demanar autorització”. La intenció del Marroc és ampliar el seu territori marítim basant-se en el Sàhara Occidental, però l’ONU no li ho reconeix. Aquesta ampliació afecta especialment a la zona de les Illes Canàries.

Sigui com sigui, lluny de buscar una mediació diplomàtica, la reacció d’Espanya no ha estat política sinó que ha estat aquella a la que ja ens té, malauradament, acostumats: marcant paquet de manera bèl·lica.

Just un dia després de la votació al parlament marroquí sobre aquesta llei, l’Exèrcit de l’Aire espanyol va difondre un vídeo amb un dels principals elements de la defensa militar de l’arxipèlag canari: els caces bombarders F-18 de l’Ala 46. Tota una amenaça. A més, els comentaris a les xarxes treien pit assegurant que amb aquests Hornet F-18, davant de l’aviació marroquina i els seus F-16, els espanyols estan més preparats per a la victòria amb uns aparells més moderns i millor equipats tant en tasques de defensa com d’atac.

F18 de Ala 46 sobrevolando aguas de Gran Canaria..#f18 #hornet #baseaereadegando #ala46 #grancanaria #canarias #fly #aire #somoselaire

Publicada por Ejército del Aire en Lunes, 16 de diciembre de 2019