Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

La nova ministra d’exteriors creu que s’ha de seguir potenciant internacionalment la imatge d’Espanya

|

- Publicitat -

La ministra d’Afers Exteriors, de la UE i Cooperació, Arancha González Laya, ha demanat aquest dilluns a la Generalitat “joc net” en l’ús de les seves delegacions a l’exterior perquè si no el Gobierno prendrà mesures amb “racionalitat”, si bé no ha volgut entrar a valorar si creu que encaixa dins d’aquests límits exemples com el de l”ambaixada’ catalana a Brussel·les, que facilitar espais per a fer rodes de premsa al president legítim de Catalunya, Carles Puigdemont.

“Això pertany a la delegació catalana, si li vol donar una habitació o no. Evidentment el paper del Gobierno és assegurar-se que totes les delegacions d’una comunitat autònoma a l’exterior responen als criteris de legalitat vigents a Espanya”, ha indicat la nova cap de la diplomàcia espanyola.

Publicitat

Així, González Laia ha recalcat que tota comunitat autònoma “té dret” a tenir oficines a l’exterior, però sempre que respecti el “joc net” en les relacions i en la projecció exterior.

A favor d’España Global

Pel que fa a si preveu canvis a España Global o mantindrà el rumb marcat per Borrell, que va centrar la tasca d’aquest organisme en combatre els esforços de l’independentisme, González Laya ha dit que és aviat per donar més detalls sobre els seus plans de legislatura però que el Ministeri seguirà tenint entre els seus objectius fer valdre la imatge d’Espanya a l’exterior.

Amb tot, ha considerat “bastant reduccionista” pensar que el mandat d’España Global se centrarà a contrarestar l’estratègia independentista, tot i que subratlla que l’objectiu i mandat d’aquesta plataforma és projectar una imatge “positiva” d’Espanya a l’exterior.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut