Dijous, 9 d'Abril de 2020 - Edició 623
La República

La nova ministra d’exteriors creu que s’ha de seguir potenciant internacionalment la imatge d’Espanya

González Laya demana “joc net” a les ‘ambaixades’ catalanes tot i que diu que elles veuran si donen una habitació a Puigdemont

Redacció
Redacció 20/01/2020
La ministra d'Afers Estrangers, UE i Cooperació, Arancha González Laya, a Brussel·les | Ep

La ministra d’Afers Exteriors, de la UE i Cooperació, Arancha González Laya, ha demanat aquest dilluns a la Generalitat “joc net” en l’ús de les seves delegacions a l’exterior perquè si no el Gobierno prendrà mesures amb “racionalitat”, si bé no ha volgut entrar a valorar si creu que encaixa dins d’aquests límits exemples com el de l”ambaixada’ catalana a Brussel·les, que facilitar espais per a fer rodes de premsa al president legítim de Catalunya, Carles Puigdemont.

“Això pertany a la delegació catalana, si li vol donar una habitació o no. Evidentment el paper del Gobierno és assegurar-se que totes les delegacions d’una comunitat autònoma a l’exterior responen als criteris de legalitat vigents a Espanya”, ha indicat la nova cap de la diplomàcia espanyola.

Així, González Laia ha recalcat que tota comunitat autònoma “té dret” a tenir oficines a l’exterior, però sempre que respecti el “joc net” en les relacions i en la projecció exterior.

A favor d’España Global

Pel que fa a si preveu canvis a España Global o mantindrà el rumb marcat per Borrell, que va centrar la tasca d’aquest organisme en combatre els esforços de l’independentisme, González Laya ha dit que és aviat per donar més detalls sobre els seus plans de legislatura però que el Ministeri seguirà tenint entre els seus objectius fer valdre la imatge d’Espanya a l’exterior.

Amb tot, ha considerat “bastant reduccionista” pensar que el mandat d’España Global se centrarà a contrarestar l’estratègia independentista, tot i que subratlla que l’objectiu i mandat d’aquesta plataforma és projectar una imatge “positiva” d’Espanya a l’exterior.

Relacionats