Edició 2112

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 07 de maig del 2024
Edició 2112

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 07 de maig del 2024

La Mesa blinda la delegació de vot de Lluís Puig i tomba la petició de Cs

|

- Publicitat -

La Mesa del Parlament deixa Cs sense numeret i no admet la seva petició de reconsiderar la delegació de vot del diputat de Junts a l’exili, Lluís Puig. L’òrgan recorda que la delegació es basa en un acord de Mesa del 6 de juliol i argumenta que en el seu moment ja va debatre —i rebutjar— la petició de reconsideració. Entossudits, Ciutadans demanava la reconsideració adduint que el Tribunal Constitucional ja va anul·lar la delegació de Puig en una sentència l’11 de juliol i va considerar que s’havia vulnerat els drets dels diputats de Cs i reclamant que, per tant, no se li permetés delegar el vot.

Ara, la formació taronja insisteix que mantenir la delegació a Puig és “un fet gravíssim i dolós” i una acció “antijurídica”, i remarquen que a la Mesa són “plenament conscients del perjudici” per al Parlament, però, així i tot, “donen cobertura a la fraudulenta intenció de Lluís Puig d’exercir com a membre de la cambra sense complir el seu deure d’assistència als òrgans mentre perpetua la seva situació de fuga”.

Publicitat

Tot i això, la Mesa remarca que és sobre una qüestió que ja es va debatre i sobre la que ja es va presentar reconsideració, que de fet es va rebutjar. A més, assenyalen que per terminis ja no es pot demanar reconsideració, tenint en compte que l’acord que es vol revisar és del juliol.

Et pot interessar  La FECAC aprofita la Fira d'Abril una vegada més per fer-li campanya a l'espanyolisme més ranci i l'extrema dreta
Publicitat

Opinió

Minut a Minut