Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024

La meitat dels condemnats pel ‘cas Gürtel’ podran eludir l’ingrés a presó

|

- Publicitat -

Mentre els presos polítics homes que estan a Lledoners no poden gaudir del tercer grau que els pertoca per llei pel filibusterisme de la justícia espanyola, la meitat dels condemnats pel ‘cas Gürtel’ podran eludir l’ingrés a presó.

Aquesta és la Marca Espanya, que la seva justícia varia segons el condemnat. Les condemnes en el judici principal contra la trama corrupta van condemnar 29 persones però només 14 estan ja a la presó o ho estaran en uns dies. De les 15 restants, 14 podrien eludir l’ingrés a discreció del tribunal.

Publicitat

La llei permet suspendre l’execució de la pena quan es tracta de condemnes que en total no superin els dos anys de presó. Dels 15 per als quals el fiscal no ha reclamat l’ingrés a la presó, nou estan en aquest cas. Però hi ha 6 que sí que superen aquesta xifra, però no entraran a presó. I és perquè s’acolliran a una excepció del Codi Penal també permet que se’ls pugui aplicar “excepcionalment” la suspensió quan, encara que el total de condemnes si que superin els dos anys, si cap de les condemnes pels diferents delictes per si sola no superi els 2 anys (tot i que la suma sí) podran eludir la presó.

Et pot interessar  ERC, Junts i el PSOE acusen el PP de fer un ús partidista del Senat
Publicitat

Opinió

Minut a Minut