Edició 2063

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 19 de març del 2024
Edició 2063

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 19 de març del 2024

La mare d’Assange dona suport a l’activista que travessa Europa a peu en vaga de fam

|

- Publicitat -

En Jorge Fernández, activista internacional pels drets humans, va estar sense menjar més de 50 dies a plaça Catalunya per a exigir al consistori municipal un seguit de mesures per a millorar les condicions de vida i les ajudes a les persones sense sostre. En aquella ocasió va deixar-ho amb una infecció d’orina, marejos i danys als ronyons.

Ara ja fa 23 dies que està en vaga de fam i a més, fent una ruta a peu des d’Estrasburg a Brussel·les, unint els dos Europarlaments. El motiu de l’heroïcitat és reclamar la llibertat de Catalunya i del pres polític Julian Assange, molt vinculat també a la causa catalana.

Publicitat

L’activista gallec ja ha arribat a Athus (Bèlgica) municipi que marca els primers 205 quilòmetres recorreguts i que representa el 50% de la seva caminada llibertària.I ho ha celebrat amb dues mostres de suport importants, per una banda l’ANC, que a través dels seus associats internacionals li ha proporcionat casa i lloc per passar les nits a Luxemburg i, per l’altra banda, a través de les xarxes, de la mare del mateix Julian Assange.

A través d’un tuit li diu: “admiro el teu coratge i compromís a peu de 450 km per conscienciar el públic sobre els meus fills. És una acció molt potent! Tanmateix, estic preocupada pel teu benestar per la vaga de fam.”

Et pot interessar  Centenars de persones demanen l'alliberament de Julian Assange davant del consolat britànic a Barcelona
Publicitat

Opinió

Minut a Minut