Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

La maquinària que Amancio Ortega va donar a un hospital per netejar la seva imatge encara no funciona

|

- Publicitat -

Amancio Ortega, amo de Inditex, és una de les persones més adinerades del món. Sovint s’ha criticat la seva empresa per a usar treballadors a països on les regulacions laborals són escasses i la mà d’obra extremament barata per a després vendre la seva roba al primer món a un preu molt per sobre del cost de producció.

Sota l’ombra d’aquestes acusacions, Amancio Ortega va regalar 23 equips d’última generació per combatre el càncer a diferents hospitals espanyols.

Publicitat

Resulta, però, que aquella operació d’imatge també té punts foscos. Huelva, en concret a l’Hospital Juan Ramón Jiménez, les màquines que va entregar a so de bombo i plateret encara no han començat a utilitzar-se 7 mesos després.

Des de la Conselleria de Salut s’anunciava el passat mes de juliol, amb visita de la delegada a centre hospitalari inclosa, que la fase de muntatge del dispositiu havia conclòs i que, a falta de realitzar els ajustos necessaris per obtenir el permís del Consell de Seguretat nuclear per a la seva utilització, l’accelerador entraria en funcionament abans de finals de 2019, però no.

Segons El Mundo, el motiu és que el centre hospitalari “està a l’espera de rebre els permisos i autoritzacions necessaris per part de Ministeri de Transició Ecològica per acabar la seva posada a punt i poder començar el seu ús clínic”. Segons aquestes mateixes fonts, la documentació tècnica de l’accelerador es troba encara “en procés d’estudi” i s’espera rebre ben aviat “l’autorització necessària per a la represa dels treballs de posada en marxa” i sense data prevista.

És urgent que comenci a funcionar perquè l’equip anterior va ser desmantellat l’any passat per dur a terme les obres de reforma i adaptació del búnquer que alberga el nou accelerador.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut