Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

La lamentable excusa del Gobierno per a justificar que el CIS no pregunti sobre la Monarquia

|

- Publicitat -

Pedro Sánchez fa uns anys (no masses) afirmava a una entrevista a Onda Cero que ell era republicà. Els seus socis de Goberino, els de Podemos, podríem dir que, fins i tot, eren antimonàrquics.

Tot això ha canviat un cop han ascendit al poder. Tant és així que, encara que governin, el Centro de Investigaciones Sociológicas, el CIS, segueix sense preguntar per la monarquia espanyola tal com ho feia durant el mandat del PP.

Publicitat

A l’última onada del CIS, la monarquia segueix absent a les preguntes. Unes enquestes que es van fer quan ja havia transcendit els presumptes comptes del rei emèrit Juan Carlos I a Suïssa.

El diputat independentista al Congreso, Jaume Alonso-Cuevillas, de JxCat, ha preguntat al Gobierno per aquesta absència reiterada. La resposta ha estat una excusa de mal pagador: l’executiu assenyala que en els seus baròmetres mensuals, el CIS inclou una pregunta oberta perquè els enquestats, de manera espontània i sense que hi hagi cap llista d’opcions, assenyalin “els principals problemes que existeixen actualment a Espanya “i” els problemes que personalment més afecten l’entrevistat”. Així doncs, el Gobierno considera que el fet que els enquestats no citin la monarquia entre els problemes d’Espanya demostra que el rei està sent valorat pels espanyols, de manera que declina comentar si preveu algun estudi específic sobre el Cap de l’Estat.

Et pot interessar  Junts i ERC assenyalen Salvador Illa pel 'cas Koldo' i diuen que ha de donar explicacions
Publicitat

Opinió

Minut a Minut