Edició 2113

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 08 de maig del 2024
Edició 2113

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 08 de maig del 2024

La Justícia francesa torna a fer enrabiar l’espanyola pel cas Josu Ternera

|

- Publicitat -

El Tribunal d’Apel·lació de París ha tornat a enfurismar la justícia espanyola i confirmat el règim de llibertat condicional de què es beneficia des de finals de juliol l’exdirigent etarra José Antonio Urrutikoetxea, “Josu Ternera”. L’Audiència Nacional espanyola, que en demana l’extradició, demanava que mentre es delibera la decisió, fos empresonat de nou.

A més, la ultradreta espanyola havia amenaçat el represaliat basc després que es filtrés el seu domicili a París. Per raons de seguretat, Josu Ternera va demanar poder canviar de domicili i la justícia francesa també ha acceptat que canviï de domicili per raons de seguretat i seguirà vivint a París.

Publicitat

Josu Ternera, que porta un braçalet electrònic, passarà a viure al districte V de la capital francesa i haurà de fitxar allà cada setmana en una comissaria, a més de complir amb la resta de les obligacions que se li van imposar al sortir de presó fa poc més de tres mesos.

Això inclou la prohibició de sortir del territori francès i quedar-se a casa excepte en els horaris de matí i tarda en què té autorització per sortir. Si les incomplís tornaria a presó.

De les dues causes pendents amb la Justícia francesa, la primera té un judici programat a finals de febrer de l’any vinent i la segona està ajornada almenys fins al juny.

A més, la sala d’instrucció ha donat el seu vistiplau a dues demandes de l’Audiència Nacional de Madrid per ser jutjat a Espanya, una per l’atemptat contra la casa quarter de la Guàrdia Civil de Saragossa en 1987 i una altra pel finançament d’ETA a través de les “herriko tabernes”, i s’ha de pronunciar per una tercera el 18 de novembre.

Et pot interessar  L'Audiència Nacional obre diligències contra Arnaldo Otegi per l'assassinat d'un directiu de Michelin l'any 1980

La seva defensa les va recórrer davant el Tribunal Suprem, que aquest dimarts va celebrar una audiència per examinar la primera i dimecres organitza una altra per a la segona.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut