Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024
Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024

La justícia francesa se’n fot de l’Espanyola: Nega l’extradició de Josu Ternera i ara l’excarcera

|

- Publicitat -

Ara fa un parell dies va fer-se pública la notícia que la justícia francesa havia denegat l’extradició de Josu Ternera, exmembre de la banda ETA, al·legant un defecte de forma. L’Audiència Nacional espanyola en demanava l’extradició per delictes de lesa humanitat que se li reclamen en una causa que instrueix la jutge de María Tardón.

Doncs, no només no s’ha acomplert la petició espanyola sinó que, a més, el tribunal de París ha decidit excarcerar Ternera, és a dir, deixar-lo en llibertat, sota control telemàtic a partir del 29 de juliol. Així doncs, la justícia francesa considera que el pres podrà esperar fora la presó els processos pendents que li resten, tal com ha informat el diari basc Naiz.

Publicitat

L’Asociación de Víctimas del Terrorismo (AVT) ha traslladat “el profund dolor i la decepció” que ha suposat la decisió de la Justícia francesa de permetre l’arrest domiciliari de Josu Ternera amb sortides controlades amb una polsera telemàtica per evitar la seva fugida, i temen que malgrat això pugui tornar a fugir.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut