Dissabte, 23 d'octubre de 2021 - Edició 1185
La República

La justícia espanyola perd una euroordre i deixa lliure una perillosa delinqüent

#MarcaEspaña Condemnada a complir 17 anys de presó a Romania i ara lliure perquè l’ordre de recerca i captura no s’ha trobat a la base de dades dels jutjats

Redacció
Redacció 09/12/2019
Jutges espanyols, en una imatge d'arxiu

Una dona condemnada a 17 anys de presó a Romania per segrest i homicidi, havia fugit a Espanya per eludir la justícia del seu país. Des de Romania es va emetre una euroordre de detenció que la justícia espanyola ha perdut i, per tant, ha deixat en llibertat la delinqüent.

Els jutjats de Palma expliquen que es tracta d’un error informàtic pel qual l’ordre europea de detenció no es trobava registrada a la base de dades consultada pel jutge de guàrdia que es va encarregar del cas.

La dona, que té 40 anys, va ser arrestada el dijous 28 de novembre al Passeig Marítim de Palma i va passar a disposició judicial. Però en lloc de ser extradida a Romania per a complir condemna, com que no va trobar l’euroordre a la base de dades dels jutjats va ser posada en llibertat, segons explica Ultima Hora.

Els moments de caos es van produir quan el jutge de torn de guàrdia no li constava l’euroordre de detenció en el registre del jutjat i després consultar-ho amb el jutjat de guàrdia de l’Audiència Nacional, i no aclarir l’assumpte, va decidir alliberar la delinqüent.

Els fets pels quals està condemnada van ocórrer el 2006, quan la dona va segrestar un home, que finalment va ser alliberat. Malgrat això, a causa de les condicions de precarietat que va patir durant el segrest, va acabar morint a l’hospital.