Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

La imatge de l’exhumació de Franco es gira en contra Espanya

|

- Publicitat -

La pretensió del PSOE era netejar la imatge d’Espanya amb una acció potent: l’exhumació del dictador Francisco Franco del Valle de los Caídos i trasplantar-lo (de terra a terra) al cementiri madrileny de Mingorrubio.

Però tal com s’ha fet,  més aviat, ha semblat un acte d’enaltiment a la figura del dictador que no pas de reconciliació. De fet, semblava un funeral d’Estat. Les imatges dels familiars transportant a coll el fèretre, l’ús dels helicòpters de l’exèrcit espanyol i la solemnitat del moment han evidenciat al món com d’arrelat està el franquisme a Espanya.

Publicitat

Cal recordar que més de 500 periodistes estaven acreditats al mausoleu i prop de 60 eren de fora de l’Estat.

A més, s’ha pogut veure com un dels néts de Franco portava una bandera amb el pollastre sota el braç i, fins i tot, s’ha discutit amb funcionaries de l’Estat poc abans que el taüt entrés a l’helicòpter.

Fins i tot, també ha quedat plasmat el moment on la policia espanyola ha ajudat al colpista Tejero a accedir al mausoleu on també ha volgut acompanyar els familiars de Franco en el moment de l’exhumació.

El net de Franco Francis Franco porta una bandera preconstitucional doblegada abans d’entrar a la basílica del Valle de los Caídos el 24 d’octubre del 2019 (vertical)
Et pot interessar  Erra demana "fermesa" davant dels que "banalitzen" el franquisme, en l'acte del Parlament d'homenatge a les víctimes
Publicitat

Opinió

Minut a Minut