Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

La governabilitat d’Espanya en mans de Rufián

|

- Publicitat -

El president de Govern, Pedro Sánchez, i el secretari general de Podemos, Pablo Iglesias, van arribar ahir a un principi d’acord per desbloquejar la formació del Gobierno i avui s’han citat al Congreso per ultimar els detalls.

Els dos líders van estar parlant ahir i van aconseguir arribar a un principi d’acord que sha anunciat avui. L’objectiu d’aquesta compareixença, segons fonts de Podemos, és descarregar de pressió la negociació perquè no es doni un escenari similar al del passat mes de maig.

Publicitat

Ara, per tant, l’aritmètica del Congreso posa en el punt de mira Esquerra. Els 13 vots dels republicans són clau tant per si voten ‘Sí’ com si voten ‘No’ com si s’abstenen.

En el cas hipotètic més ajustat, que Pedro Sánchez i Pablo Iglesias tinguin aquests suports previsibles, que sumarien 162 escons (PSOE + Podemos + Mas País + PNB + CC + Terol + PRC) davant dels possbiles ‘Nos’ que sumarien 160 (PP, Vox, Cs, JxCat, CUP i NA+) el paper d’ERC és clau.

Una abstenció dels de Rufián faria possible un govern espanyol. Un ‘No’ d’ERC significaria que els independentistes, units, tenen a la seva mà el bloqueig de la governabilitat d’Espanya tal com demanava l’ANC.

Et pot interessar  Aragonès diu que no abandonarà responsabilitats si no repeteix com a president
Publicitat

Opinió

Minut a Minut