Dijous, 29 de setembre de 2022 - Edició 1526
La República

La Generalitat i l’Ajuntament es reuneixen per abordar la projecció internacional de Catalunya i Barcelona

Alfred Bosch i Laia Bonet destaquen que els mecanismes de col·laboració permanent seran “clau per a l’obtenció de millors resultats”

Agències 03/09/2019
Un moment de la trobada entre el conseller d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència de la Generalitat, Alfred Bosch, i la tinent d'alcaldia de l'Ajuntament de Barcelona Laia Bonet, el 3 de setembre del 2019. Pla general. (Horitzontal)

El conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència de la Generalitat, Alfred Bosch, i la tinent d’alcaldia de l’Ajuntament de Barcelona Laia Bonet s’han reunit aquesta tarda per abordar la projecció internacional de Catalunya i de la capital catalana. Bonet és també responsable de l’àrea de l’Agenda 2030, Transició Digital, Esports i Coordinació Territorial i Metropolitana. En aquesta primera trobada del nou mandat municipal, ambdós polítics han coincidit en el fet que la tinència i la conselleria tenen competències comunes com són Agenda 2030, relacions internacionals i transparència i bon govern, i han destacat que els mecanismes de col·laboració permanent seran “clau per a l’obtenció de millors resultats”, segons la nota difosa per l’Ajuntament.

Bosch i Bonet han explorat la possibilitat de treballar conjuntament en esdeveniments de rellevància que tenen lloc a la ciutat, com ara la commemoració dels 25 anys de la Declaració de Barcelona l’any que ve. El conseller i la tinent d’alcaldia també han abordat la necessitat de treballar conjuntament per atreure organitzacions internacionals a Catalunya i, en particular a la seva capital.

A més, s’ha explorat la possibilitat d’organitzar seminaris conjunts i coordinar la presència de Catalunya i Barcelona en conferències internacionals sobre aquestes temàtiques.