Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024
Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024

La flamant ministra d’exteriors espanyola socialista: “Rajoy no és Franco”

|

- Publicitat -

Els noms del nou Gobierno de Pedro Sánchez ja s’han confirmat i han estat publicats al BOE i han anat prenent possessió del càrrec aquest dilluns. Un dels perfils més sorprenents ha estat l’escollit pel ministeri d’Exteriors, clau davant la lluita per controlar el relat sobre Catalunya a l’exterior, on Espanya va perdent per golejada.

Finalment, la cartera serà en mans d’Arancha González, una jurista espanyola, fins ara directora executiva del Centre de Comerç Internacional.

Publicitat

El seu perfil radical contra Catalunya ja l’ha deixat entendre Manuel Valls, el regidor ultra unionista de Barcelona republicà francès i monàrquic espanyol. Valls l’ha felicitat lloant el seu currículum, cosa que ja fa arrufar el nas als independentistes.

Però regirant una mica al seu Twitter es pot copsar de quin peu calça en vers el Principat. En plenes tensions amb Catalunya, 22 dies després del referèndum de l’1-O defensava a ultrança Mariano Rajoy, en teoria als antípodes de l’ideari socialista: “Rajoy no és Franco” i, a més, recordava que “Espanya no és un Estat opressor i és una democràcia consolidada”.

A més, com no podia ser d’una altra manera, seguint un estil similar al del seu predecessor, assegurava que “Puigdemont no és Mandela”.

De fet, buscant la paraula ‘Catalunya’ al seu Twitter, es pot observar el seu perfil radical, compartint articles on assegura que Catalunya no té dret a l’autodeterminació o denunciant “les mentides de Julian Assange sobre Catalunya” i fins i tot, abraçant el discurs més de la dreta, assegurant que a Catalunya s’assenyala “els impurs que no pensen igual als independentistes”.

Et pot interessar  La Moncloa rebutja el 'cara a cara' de Sánchez amb Puigdemont: "El candidat és Illa"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut