Divendres, 30 d'octubre de 2020 - Edició 827
La República

La flamant ministra d’exteriors espanyola socialista: “Rajoy no és Franco”

Així defensava Arancha González el Gobierno de dretes i també assegurava que a Catalunya s’assenyala el dissident, que no té dret a l’autodeterminació i que Julian Assange mentia

Gerard Sesé
Gerard Sesé 13/01/2020
La nova minsitra d'Exteriors espanyola, Arancha González

Els noms del nou Gobierno de Pedro Sánchez ja s’han confirmat i han estat publicats al BOE i han anat prenent possessió del càrrec aquest dilluns. Un dels perfils més sorprenents ha estat l’escollit pel ministeri d’Exteriors, clau davant la lluita per controlar el relat sobre Catalunya a l’exterior, on Espanya va perdent per golejada.

Finalment, la cartera serà en mans d’Arancha González, una jurista espanyola, fins ara directora executiva del Centre de Comerç Internacional.

El seu perfil radical contra Catalunya ja l’ha deixat entendre Manuel Valls, el regidor ultra unionista de Barcelona republicà francès i monàrquic espanyol. Valls l’ha felicitat lloant el seu currículum, cosa que ja fa arrufar el nas als independentistes.

Però regirant una mica al seu Twitter es pot copsar de quin peu calça en vers el Principat. En plenes tensions amb Catalunya, 22 dies després del referèndum de l’1-O defensava a ultrança Mariano Rajoy, en teoria als antípodes de l’ideari socialista: “Rajoy no és Franco” i, a més, recordava que “Espanya no és un Estat opressor i és una democràcia consolidada”.

A més, com no podia ser d’una altra manera, seguint un estil similar al del seu predecessor, assegurava que “Puigdemont no és Mandela”.

De fet, buscant la paraula ‘Catalunya’ al seu Twitter, es pot observar el seu perfil radical, compartint articles on assegura que Catalunya no té dret a l’autodeterminació o denunciant “les mentides de Julian Assange sobre Catalunya” i fins i tot, abraçant el discurs més de la dreta, assegurant que a Catalunya s’assenyala “els impurs que no pensen igual als independentistes”.

Relacionats