Edició 2116

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 11 de maig del 2024
Edició 2116

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 11 de maig del 2024

La fiscalia manté la persecució a Valtònyc acusant-lo d’atemptat i de possible delicte d’amenaces agreujades

El nou judici polític se celebrarà a Sevilla el 21 de novembre, però el raper podrà declarar per videoconferència des de Brussel·les

|

- Publicitat -

La repressió de l’Estat espanyol contra el raper Valtònyc no té aturador. Segons ha avançat VilaWeb, l’artista exiliat s’enfronta a un nou judici el 21 de novembre acusat d’un delicte d’atemptat i alternativament d’un possible delicte d’amenaces agreujades per haver animat a matar guàrdies civils durant un concert el 31 de març de 2018 a Marinaleda.

En total, la fiscalia demana quatre anys de presó i una multa de 3.600 euros, o bé de tres anys de presó pel delicte alternatiu d’amenaces. A aquesta petició s’hi va adherir l’acusació particular que exerceix l’Associació Unificada de la Guàrdia Civil (AUGC). El judici polític se celebrarà a Sevilla, però l’artista podrà declarar per videoconferència des de Brussel·les.

Publicitat

La reacció de Valtònyc no s’ha fet. En un missatge a Twitter, el raper ha lamentat que “després d’haver lluitat durant 5 anys l’altre condemna i finalment poder viure tranquil a Bèlgica, ara ho volen intentar per una altra via”. “Ells no ho deixaran córrer, però nosaltres tampoc”, ha reivindicat.

Et pot interessar  [PUBLICAT el 2017] l'Operació Catalunya a ulls del gran #Puyal
Publicitat

Opinió

Minut a Minut