Dijous, 6 d'octubre de 2022 - Edició 1532
La República

La Federació de Periodistes alerta que la llibertat de premsa a Espanya està “en risc”

La Federació de Periodistes posa com a últim exemple l’exclusió de redactors en la firma de l’acord entre el PSOE i Podem

Redacció 02/01/2020
Pla mitjà del líder del PSOE, Pedro Sánchez, i del líder d'Unides Podem, Pablo Iglesias, signant l'acord programàtic del govern de coalició al Congrés, el 30 de desembre de 2019 (horitzontal)

La Federació d’Associacions de Periodistes d’Espanya (FAPE) ha alertat aquest dijous del perill que representa per a la llibertat de premsa l’exclusió dels periodistes en actes polítics de rellevància, així com les rodes de premsa sense preguntes o amb un número molt reduït d’intervencions. En un comunicat, l’associació constata amb “molta preocupació” el deteriorament de l’exercici lliure del periodisme a l’Estat, on assegura que hi ha vetos a redactors per “excloure’ls com a testimonis dels fets”. Considera aquest fet com una “estratègia intolerable” que afecta directament als drets constitucionals dels periodistes i dels ciutadans. La firma de l’acord de coalició entre el PSOE i Podem al Congrés dels Diputats el 12 de novembre passat, on van entrar només premsa gràfica, és l’últim exemple que la FAPE posa de relleu.