Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

La família reial espanyola, cada cop més trencada

|

- Publicitat -

La monarquia espanyola fa aigües. No és cap novetat, el que no és tan comú és sentir-ho de la seva boca. “Alguns estan molt contents que marxés”, ha admès Juan Carlos I a la seva biògrafa Laurence Debray, qui ha publicat “Mi rey venido a menos” a la revista francesa Paris Match.

El rei fugat també ha expressat que no sap quan tornarà a Espanya, tot i que no admet els motius reals del seu canvi de residència. “¿Per què? Perquè aquí no molesto a la Corona”, ha exposat. Les relacions familiars trontollen fins al punt que Felipe VI no el va felicitar pel seu 83è aniversari. Tampoc considera que hagi de donar explicacions, perquè les institucions que va deixar “haurien de ser suficients, parlen per si mateixes”.

Publicitat

Amb dues persones al seu servei i quatre agents de seguretat, Juan Carlos I viu a les illes artificials d’Abu Dhabi com un rei. Encara que sembli una paròdia, diu que el que més enyora d’Espanya és el pernil salat, però un amic proper li envia una peça de tant en tant. Regularment, rep la visita de l’emir d’Abu Dhabi i president d’EAU, Jalifa bin Zayed Al Nahayan, amb qui comparteixen passions i polèmiques.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut