Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

La doble vara de la JEC: no vol sancionar al PP per enviar milions de SMS en campanya

|

- Publicitat -

La Junta Electoral Central (JEC) és partidària de no sancionar el PP per l’enviament de milions de SMS demanant el vot per a Pablo Casado poc abans de les eleccions de l’10-N. El cas va ser denunciat per l’Agència Espanyola de Protecció de Dades, però l’ens judicial no aprecia que vulnerés la llei electoral.

L’actitud de la JEC ha estat bel·ligerant i intransigent contra els independentistes però amb el PP es mostra condescendent i comprensiva: considera que tot i que els SMS no portaven l’advertència obligada que es tractaven d’un missatge electoral, creu que el seu contingut era tan evident que no calia. A més, exculpa el PP en considerar que no va usar dades d’electors perquè va comprar números anònims.

Publicitat

Així doncs, tot apunta que no hi haurà sanció pels populars després que el 8 de novembre del 2019, dos dies abans de les eleccions, milions de ciutadans de l’Estat van rebre el següent SMS: “Hola, sóc Pau Casado. Et demano el teu vot per sumar una nova majoria de canvi a Espanya davant de la crisi econòmica i el desafiament separatista” i amb un enllaç al web del PP.

Segons explica El Confidencial, la instructora de la JEC, en els seus informes, compra les tesis del PP i li dóna la raó en tot i ara l’òrgan judicial electoral haurà de deliberar.

Et pot interessar  VIDEO | Una dona ridiculitza Zaplana a l'entrada del jutjat: "Fes la cua!"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut