Diumenge, 24 de gener de 2021 - Edició 913
La República

La doble vara de la JEC: no vol sancionar al PP per enviar milions de SMS en campanya

La instructora de la JEC compra totes les al·legacions dels populars

Redacció
Redacció 03/02/2020
Pla mig del president del PP, Pablo Casado, amb la paraula 'Llibertat' de fons i tancant un acte del seu partit a Múrcia, el 19 de gener del 2020

La Junta Electoral Central (JEC) és partidària de no sancionar el PP per l’enviament de milions de SMS demanant el vot per a Pablo Casado poc abans de les eleccions de l’10-N. El cas va ser denunciat per l’Agència Espanyola de Protecció de Dades, però l’ens judicial no aprecia que vulnerés la llei electoral.

L’actitud de la JEC ha estat bel·ligerant i intransigent contra els independentistes però amb el PP es mostra condescendent i comprensiva: considera que tot i que els SMS no portaven l’advertència obligada que es tractaven d’un missatge electoral, creu que el seu contingut era tan evident que no calia. A més, exculpa el PP en considerar que no va usar dades d’electors perquè va comprar números anònims.

Així doncs, tot apunta que no hi haurà sanció pels populars després que el 8 de novembre del 2019, dos dies abans de les eleccions, milions de ciutadans de l’Estat van rebre el següent SMS: “Hola, sóc Pau Casado. Et demano el teu vot per sumar una nova majoria de canvi a Espanya davant de la crisi econòmica i el desafiament separatista” i amb un enllaç al web del PP.

Segons explica El Confidencial, la instructora de la JEC, en els seus informes, compra les tesis del PP i li dóna la raó en tot i ara l’òrgan judicial electoral haurà de deliberar.

Relacionats