Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

La desfilada del 12-O coneguda pel ‘fanalasso’ va costar un 30% més que l’any passat

|

- Publicitat -

El dia de la Hispanitat del 2019, amb Pedro Sánchez ja al Gobierno, va gastar-se un 30% més de diners públics a la desfilada del 12-O a Madrid respecte de l’any 2018.

Una morterada que va quedar diluïda per la forta trompada d’un militar contra un fanal després de baixar en paracaigudes des d’un dels avions.

Publicitat

Així doncs, la Festa Nacional espanyola va tenir un cost de 912.536 euros segons dades del Estado Mayor de la Defensa (EMAD) traslladats a Europa Press a través del Portal de Transparència. En concret, el cost estimat del passacarrer militar en organització i execució va ser de 566.838,4 euros, que es reparteixen en conceptes com dietes, vehicles, combustible, reunions, megafonia o fins i tot sanitaris i compra de salves d’honor.

Però s’hi han de sumar 345.698 euros que el Ejercito del Aire va dedicar a la “recollida i trasllat dels contingents estrangers”. Segons han detallat a Europa Press fonts del Estado Mayor, aquest va ser el cost de traslladar a Espanya tropes del Líban, Senegal, Mauritània i Mali que van desfilar en un lloc preferent com a països convidats.

[Vídeo] La hispanitat s’estampa contra un fanal a Madrid

Et pot interessar  Gràcies a Colau: L’alcalde Collboni confraternitza amb l’exèrcit espanyol
Publicitat

Opinió

Minut a Minut