Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

La descentralització de Sánchez dura poc: s’haurà de consultar amb l’Estat el tancament d’escoles

|

- Publicitat -

El president de Govern, Pedro Sánchez, ha demanat als presidents autonòmics que no tanquin centres escolars en cas de brots detectats sense prèvia consulta amb el Ministeri de Sanitat, ja que en cas contrari podria estendre el virus en comptes d’aplacar-lo.

Així ho ha traslladat als líders autonòmics durant la videoconferència de presidents telemàtica d’aquest divendres, on a més ha avançat la convocatòria d’un Consell es Política Fiscal i Financera aquest mateix mes per parlar de finançament autonòmic, segons han informat a Europa Press fonts pròximes a la reunió.

Publicitat

Entre altres assumptes, també ha avançat una inversió de 3.700 milions d’euros en material sanitari per als pròxims dos anys.

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha traslladat al cap del govern espanyol, Pedro Sánchez, que el pla de reforç del Govern a l’atenció primària serà de 125 milions d’euros anuals. La dotació representa, per als mesos de setembre a desembre de 2020, un total de 46 milions, entre reforços estructurals i reforços conjunturals per la covid-19. Així ho ha anunciat Torra a través de Twitter, després de la reunió entre Sánchez i els presidents autonòmics. La trobada s’ha fet de forma telemàtica.
Et pot interessar  Illa crida els socialistes a la "resistència" i a "dir no a la política que deshumanitza l'adversari"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut