Edició 1777

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 07 de juny del 2023
Edició 1777

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 07 de juny del 2023

La decisió del Gobierno d’acollir Leopoldo López posa l’Estat en un problema diplomàtic

L'ambaixada espanyola va decidir acollir l'opositor de Maduro en ple alçament militar

|

- Publicitat -

El cop d’Estat fallit de Juan Guaidó, autoproclamat president de Veneçuela reconegut per Pedro Sánchez, pot provocar, de rebot, un greu problema diplomàtic per al Gobierno espanyol que ahir va decidir posar a disposició la seva ambaixada a Caracas perquè el dirigent opositor Leopoldo López es refugiés durant l’alçament militar.

Publicitat

Amb el cop fallit, l’executiu de Sánchez es troba en una situació de gran complexitat diplomàtica, ja que, segons dades del Padrón de Residentes en el Extranjero de l’any 2011 a Veneçuela hi ha una uns 175.000 espanyols, és el tercer país del món que més colònia espanyola té, per darrere d’Argentina, amb 346.000, i França (190.000).

López, que complia una condemna de 14 anys de presó en arrest domiciliari, fou alliberat dimarts passat per un grup de militars que hores després van alçar-se amb les armes per fer caure el president Maduro. L’opositor, quan veié que el cop començava a fracassar, va refugiar-se primer a la delegació diplomàtica de Xile, però per “decisió personal”, López va demanar refugi a l’ambaixada d’Espanya, on hi és amb la seva dona i filla de 15 mesos.

Ara l’Estat es troba en una situació complexa que pot deixar desemparats els espanyols residents a Veneçuela. Si Leopoldo López demana oficialment refugi, Pedro Sánchez haurà de decidir.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió