Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

La Crida envia una carta a Tajani, Tusk i Juncker denunciant el cop a la democràcia perpetrat per la JEC

Rep les firmes de l’ANC, Òmnium, AMI, Plataforma per la Llengua i personalitats públiques i polítiques catalanes i d’arreu

|

- Publicitat -

La Crida ha impulsat una carta dirigida a Jean-Claude Juncker, President de la Comissió Europea, Antonio Tajani, President del Parlament Europeu i Donald Tusk, President del Consell d’Europa denunciant la vulneració de drets i el cop d’Estat a la democràcia que ha representat la decisió de la JEC d’impedir en l’últim moment que Carles Puigdemont, Clara Ponsatí i Toni Comín puguin participar com a candidats a les pròximes eleccions al Parlament Europeu des d’Espanya.

La missiva assegura que la determinació de la JEC es basa en motius polítics i el seu únic objectiu és impedir que exerceixin plenament el dret fonamental de participar com a candidats a les eleccions al Parlament Europeu i recorda que Clara Ponsatí pot participar en les eleccions municipals.

Publicitat

A més de protestar, el text demana que des de les institucions europees s’exigeixi al Govern espanyol que corregeixi immediatament la decisió injustificada i antidemocràtica de la JEC i que prengui les mesures oportunes per revertir-la.

La carta compta amb el suport de les principals entitats cíviques del país com l’ANC, Òmnium, AMI, Plataforma per la Llengua, Associacions de Juristes, ADIC en Xarxa i Associació CLAM. També la signen desenes personalitats catalanes públiques, culturals, cíviques i d’arreu. Partits polítics des de Front Republicà passant per PDeCat, ERC i JxCat. A la llista hi ha diferents diputats de Portugal i també el president de Catalunya, Quim Torra.

Tothom qui ho desitgi pot firmar la carta en aquest enllaç: https://eu.cridanacional.cat

Et pot interessar  El Suprem desestima el recurs del Parlament contra la decisió de la JEC de retirar l’escó a Borràs
Publicitat

Opinió

Minut a Minut