Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

La Comunitat de Madrid acomiada 10.000 membres del personal mèdic en reduir-se els contagis

|

- Publicitat -

La ciutadania els ha aplaudit cada dia a les 8 del vespre. I ho seguirà fent malgrat que molts d’ells ja no tenen feina i, ara, la seva tasca quedarà en l’oblit. Parlem del personal sanitari de la Comunitat de Madrid, unes 10.000 persones que han estat acomiadades un cop el pic de la pandèmia s’ha reduït. Hi ha de tot: Metges, infermers, auxiliars, zeladors… gent que ara ja no és necessària i que s’havia jugat la salut per a fer front al nou coronavirus durant l’estat d’alarma.

Contractes precaris, doblant torns, descansant poc i posant en risc la seva salut. Però ara ja ha passat i no tindran feina a partir del mes que ve. i és que un mes i mig després de ser contractats d’urgència, la Comunitat de Madrid, epicentre de la lluita contra el coronavirus a l’Estat, ha anunciat que no renovarà el contracte als milers d’infermeres i infermers, en concret més 3.500 professionals, que han treballat en la crisi de la Covid-19. Aquest acomiadament, però, no només afecta aquest sector sanitari, sinó que és extensiu a tots els professionals (metges, infermers, auxiliars, zeladors) que han estat contractats en centres públics de Madrid a raó de la crisi. En total, segons fonts sindicals, els afectats serien 10.000.

Publicitat

En declaracions a El Español, alguns sindicats han apuntat que se’ls ha tractat com a bestiar. La indignació ha inundat les xarxes madrilenyes, repartint a parts iguals missatges de suport al sector i d’indignació per l’actitud de l’Executiu madrileny, presidit per Isabel Díaz Ayuso. El periodista i professor Antonio Losada ha publicat un dels tuits més compartits sobre aquest tema:

Et pot interessar  L'Audiència de Madrid ordena la detenció de Dani Gallardo
Publicitat

Opinió

Minut a Minut