Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

La Comissió Europea investiga Renfe per competència deslleial en la venda de bitllets

Brussel·les sospita amb "preocupació" que la companyia espanyola no compartia informació completa i en temps real amb els competidors

|

- Publicitat -

Males notícies per Renfe. La Comissió Europea ha obert una investigació contra l’empresa de transport per possible vulneració de les normes de competència. Concretament, l’executiu comunitari analitza si la companyia va abusar de la seva posició dominant en el mercat espanyol de transport ferroviari, ja que no va subministrar el contingut i dades en temps real a les plataformes competidores de venda de bitllets en línia.

En un comunicat, Brussel·les argumenta que han obert la investigació davant la “preocupació” que Renfe pugui haver restringit la competència en el mercat espanyol per les seves accions que impedien als competidors fer ofertes “adaptades a les necessitats” dels consumidors.

Publicitat

En aquest sentit, la Comissió Europea sospita que Renfe no compartia dades sobre categories de bitllets i descomptes, així com tampoc informació relacionada amb els seus serveis de transport ferroviari de passatgers. En canvi, la companyia sí que oferia aquest contingut en els seus llocs web i aplicacions. Els competidors necessiten aquestes dades per “adaptar les seves ofertes a les necessitats dels clients”, apunta la Comissió Europea, cosa que els permet “competir amb els canals digitals directes de Renfe”.

Et pot interessar  Colossal ficada de pota de Renfe: Els nous trens de Cantàbria i Astúries no hi caben als túnels
Publicitat

Opinió

Minut a Minut